Kitap Yorumu | Low Pressure / Sandra Brown

by - 05:11:00

Selam!

Hakkımda bölümünün altında da görebileceğiniz gibi -bloğuma karışık denmesinden sonra-
planlı bir şekilde paylaşım yapmaya başladım.
Bugün cumartesi olduğuna göre ''özgürüm''

Cumartesi günleri bundan sonra tamamen bağımsız bir konuda yazılar yayınlayacağım.
Blog yardımları,bi' işler peşindeyim serisi ya da bugün yazacağım kitap yorumu gibi.
 Dönem içinde kitap okuyamamamın acısını tüm yaz çıkarıyorum. 
Şarkının yazısını açın çünkü bu kitap için harika bir tema !



 Yazar:Sandra BROWN
Orijinal Adı :Low Pressure 
Edisyon Adı: Soğuk Öpücük
Çeviri:Tuna Alemdar
Yayınevi : Martı Yayınları

Anılarımın kayıp parçasını ararken sevginin karanlık yüzüne rastlayacağımı bilmiyordum…
Bellamy Lyston henüz on iki yaşındayken ablası Susan fırtınalı bir günde vahşice öldürülür. Bellamy'nin fırtınalardan korkusu, o günün en yıkıcı dakikalarında neler olduğuyla ilgili hafızasındaki anları da cinayet yeri gibi yakıp yıkar. Genç kadın on sekiz yıl sonra, gerçek katilin bulunması ve olayın aydınlatılması için cinayeti konu alan sansasyonel bir roman kaleme alır. Böylece ailesine dair tetikte bekleyen ölümcül sırların da fitilini ateşlemiş olur.
Bellamy, Susan'ın ölümünü çevreleyen olayların derinlerine daldıkça hayatını tehlikeye atma pahasına dahi olsa akıl almaz gerçeklere ulaşır. Eksik anılarına rağmen ablasını kimin öldürdüğünü ortaya çıkarana kadar da durmaya niyeti yoktur. Tabii katil ondan önce davranmazsa…
"New York Times çoksatanlar listesinde bir numaraya yükselen Sandra Brown, ailesinin sırlarla dolu geçmişine ait gerçekleri aydınlatmaya çalışan Bellamy Lyston'ın sürükleyici ve çarpıcı hikâyesiyle yeniden karşımızda."-New York Times-
"Merak uyandırıcı, heyecan dozu yüksek ve ustaca kurgulanmış Soğuk Öpücük kanuni yozlaşma, psikolojik işkence ve yürek burkan bir ihanetin öyküsü."-USA Today-
"Aile bağları, sevgi ve ihanet Soğuk Öpücük'te sıra dışı bir bakış açısıyla sorgulanıyor. Sandra Brown bu kez ezber bozan bir hikâyeyle dönüş yapmış."-Romantic Times-(Tanıtım Bülteninden)

Öncelikle yazarın okuduğum ilk kitabı ama ufak bir Goodreads araştırmasıyla harika eserleri var.
Goodreads demişken ; tüm kitaplara ,okuyucu yorumlarına,okuduğunuz kitaplardan bir kitaplık oluşturmanıza,kitapların puanlayabildiğiniz bir uygulama. 
Bu kitabın Goodreads puanı ise (ki bu kullanıcı oylarıyla belirleniyor) 3.85/5
Bu kitap kimlerin hoşuna gidecektir sorusuna cevabım ise ;
aşk,cinayet,hafif gerilim hafifte kafanızı kurcalayacak bir kitap sevenler.

Tanıtım yazısında da yazdığı gibi Bellamy kitabın ana karakteridir. Denton Carter ise yan karakterdir. 
Denton anma gününde öldürülen ablasının sevgilisidir. Ve ailenin hiçbir üyesi ondan hoşlanmamaktadır.
Kitapta Bellamy 'i dışarıdan oldukça doğal bir güzelliği olan ama tüm acısını içerisinde hisseden,sürekli ara bulucu olan,kendinden çok ailesini düşünen ve ablasının yükünü epeyce taşımış biri olarak görüyoruz.
Denton Carter ise serseri,yakışıklı ama bir o kadarda pislik,uçakları seven ve kırmızı bir Corvette sahibi olarak betimlenmiş. Emin olun gözünüzde hemen canlanacaktır kitabın sayfalarını çevirdiğinizde ..


Benim kitap için yorumum -spoiler içermez-
ilk sayfalarda oldukça yavaş ve açıkçası sıkıcıydı. Olay bütünlüğünü bozmadan,heyecanı , şüpheyi yok etmeden bize olayları anlatıyor olması gerçekten güzeldi. Ama kafamızda bir taslak oluşturmamız için yazılan ilk sayfaları sabırla okursanız harika son sayfalara ulaşıyorsunuz.
Bir film çekilecekse kitabın yarısından sonra çekilmeli. Öyle sayfalar oldu ki nasıl geçtiğimi okuduğumu bilemedim. Hele katili öğrendiğimiz son sayfalarda.

Son zamanlarda okuduğum kaliteli kitaplardan biriydi.
Keşke orijinal ismiyle birebir çevrilseydi. Çoğu filmde de orijinal isminden farklı çevriliyor ama bu benim için açıkçası çok alakasız olmuş.
Alçak Basınç birebir çevirisi yapılırsa kitabın alacağı isim.

" On sekiz yil once de sana o Lyston'dan uzak durmani soylemistim.Sozumu dinlemedin.""Bu baska bir Lyston kizi""Anlasilan o da ablasi kadar zehirli""Ben de onunla bunu konusacagim"

        Fiyat : 22 TL ama Martı Yayınları özel indirimi ile 7.90 TL 'ye aldım.

                                               Siz son              zamanlarda neler okuyorsunuz?
 Gelecek yazıda görüşürüz!
Öpücükler
-Nisa



You May Also Like

2 yorum

Tüm fotoğraflar ve yazılar Nisanur İstanbullu'ya aittir.Kopyalanamaz ve izinsiz yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.